Een spanplafond

Wanneer een spanplafond geplaatst is, is het vaak een mooi geheel. Het is in feite niets anders dan een strakgetrokken doek van kunststof. Of het doek bestaat uit pvc of polyester. Een belangrijk voordeel is dat het in een dag kan worden gelegd. Ook de kleur van het doek kan men aanpassen aan de inrichting. Probeer het niet zelf te plaatsen. Voor het plaatsen van een spanplafond heb je een vakman nodig. Wanneer men een nieuw plafond wilt hebben kan men hiervoor kiezen. Ook is het een ideale mogelijk om voor een spanplafond te kiezen, wanneer een geheel nieuw plafond te duur is.

Soorten

Er zijn twee soorten spanplafonds. Een spanplafond van polyester is een geweven stof. Het is een geverfd doek in een twee componenten polyurethaan of acrylaat. Een pvc- spanplafond is gemaakt van een massieve kunststof. Het zal levenslang meegaan indien het op de juiste wijze is aangebracht. Voor het aanbrengen van een spanplafond moet men rekenen op zo’n €150,- per vierkante meter.

Montage

Het plaatsen van een spanplafond gaat snel. Het aanbrengen is stofvrij. Een spanplafond van pvc wordt door middel van warmte gespannen op bevestigingsrollen. Een polyester plafond wordt gespannen op kamertemperatuur. Een nadeel van dergelijke plafonds is dat het door een scherp voorwerp gemakkelijk beschadigd kan worden. Laat het plaatsen van een dergelijk plafond daarom ook over aan de vakman.