Veel mensen weten niet precies wat ze moeten doen met een sloopauto. Dit is natuurlijk begrijpelijk, omdat je ook niet veel kunt doen met een sloopauto. Je kunt er namelijk niet mee rijden en je kunt hem vaak ook niet laten maken. Een sloopauto kun je wel laten maken, maar dit is het vaak niet waard. De reparatiekosten zijn vaak een stuk hoger dan de waarde van het voertuig. Het beste wat je kunt doen is je sloopauto verkopen, dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Er zijn namelijk een hoop verschillende methodes waarvan je gebruikt kunt maken. Iedere methode heeft zijn voor- en nadelen en dit kan soms ingewikkeld zijn. Welke methodes zijn er precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Online advertentie

De meeste mensen zullen een sloopauto proberen te verkopen via een advertentie op het internet. Dit lukt over het algemeen wel, maar is methode met veel nadelen. Je kunt er wel meer geld mee krijgen, maar dit kan maanden duren. Dit is natuurlijk extreem vervelend als je spoedig een nieuw voertuig wilt kopen. Als je een online advertentie wilt maken moet je goed opletten en moet je een prachtige advertentie maken. Mensen die een sloopauto kopen op het internet, willen veel informatie krijgen over het voertuig. Op deze manier weten ze precies wat ze kopen en maken ze geen miskoop. Geef daarom genoeg informatie over het voertuig, maar ook over de schade van het voertuig. Vaak helpt het ook om duidelijke foto’s te maken van de sloopauto. Dit geeft de koper vaak al genoeg informatie over het voertuig dat hij wil kopen.

Sloperij

Je kunt tegenwoordig ook je sloopauto inleveren bij een autosloperij en dit brengt diverse voordelen met zich mee. Je bent namelijk binnen 24 uur van je voertuig en dit is natuurlijk een gigantisch voordeel. Daarnaast krijg je ook een vrijwaring code voor het voertuig, zodat deze niet meer onder je naam staat. Ook is het een groot voordeel dat je een kleine vergoeding krijgt, deze kun je gebruiken voor het kopen van een nieuw voertuig. Bij het zoeken van een sloperij, is het belangrijk dat je kijkt naar de erkenning. Een sloperij moet namelijk erkend zijn door het RDW en het ARN. Door de erkenning van het ARN weet je zeker dat ze de auto op een duurzame manier slopen.