interessante chinese cryptos

Azië is erg belangrijk voor de cryptomarkt. Aziatische landen worden vaak de aanjagers van de blockchain technologie genoemd. De adoptie en infrastructuur is hoog in deze landen. De Bitcoin industrie floreerde in China. Veel van de Bitcoin supply kwam dan ook uit dit land.
Chinese crypto’s zijn cryptomunten die origineel uit China komen. Crypto is in China erg populair. Tot voor kort werd er veel gemined, getrade en gekocht in China.

Investeren in Chinese crypto’s

Er zijn veel interessante Chinese crypto’s en blockchain projecten te vinden op de cryptomarkt. De bekendste Chinese crypto is Neo. Neo is een open-source gedecentraliseerd blockchain project en platform. Neo ontwikkeld in rap tempo een nieuwe versie van hun netwerk.
Een andere interessante Chinese crypto coin is Tron. Tron is bedacht door de Chinese Justin Sun. Justin Sun wordt gezien als één van China’s grootste jonge talenten op zakelijk gebied.

interessante chinese cryptos

Digitale Yuan Coin

China werkt al een aantal jaren aan het introduceren van hun eigen cryptocurrency. De munt staat bekend als de digitale Yuan, een digitale variant van de Chinese valuta. De digitale Yuan Coin wordt uitgerold met behulp van nationale banken in China. De digital Yuan Coin krijgt grote steun. De digitale Yuan Coin is direct geïntegreerd in meerdere populaire apps. De digitale Yuan is in begin januari 2022 beschikbaar gekomen. Op die manier kunnen ook internationale toeristen gebruik maken van de digitale Yuan Coin.
De relatie tussen China en cryptocurrency is uiterst apart te noemen. Enerzijds werden de verschillende cryptocurrency met open armen ontvangen. Aan de andere kant zag je in het nieuws veel ‘China Banned Crypto’ berichten. Voor de overheid van China is het lastig om controle te houden over digitale valuta en worstelt hierdoor met grootschalige adoptie van crypto’s.
Wil jij graag meer weten over Chinese crypto’s? Ga dan naar Bankr, zij weten alles over Chinese en andere cryptocurrency.