vca cursus

Wie een vca cursus moet halen, werkt waarschijnlijk in de bouw of een andere sector waar je veel met je handen bezig bent en verantwoordelijk bent voor bouwprojecten. In ieder geval is de vca een verplicht diploma in branches zoals de bouw, elektrotechniek, steigerbouw en meer soortgelijke sectoren. Er zijn drie soorten diploma’s die je kunt halen als het op de vca gaat.

De vca basis

Dit spreekt eigenlijk voor zich: vca basis is de grondlegging van je kennis over veiligheid, gezondheid en milieu. Je leert de standaard veiligheidsprotocollen zoals ze op de meeste plekken werken. Dit is voor werknemers die doorgaans geen leiding geven.

De vca vol

Ben je leidinggevende of ben je zzp’er dan draag je doorgaans iets meer verantwoordelijkheid. Je moet dan ook net iets meer weten. Daarvoor is de vca vol ontwikkeld. Hierin ga je net een stapje verder om ook de mensen om je heen vanuit een leidinggevende positie op de juiste manier te sturen. 

De vil-vcu

Dit diploma is eigenlijk speciaal bedoeld voor intercedenten of leidinggevenden bij uitzendbureaus die actief zijn in deze branche. Ook van hen wordt de nodige basiskennis verwacht om actief te kunnen zijn in deze branches, ook al is het vanaf de zijlijn.