arduino

In een notendop, een Arduino is een open hardware-ontwikkelingsbord dat kan worden gebruikt door knutselaars, hobbyisten en makers om apparaten te ontwerpen en te bouwen die communiceren met de echte wereld. SOS Solutions weet hier alles van. Hoewel Arduino verwijst naar een specifiek type bordontwerp, kan het ook worden gebruikt om te verwijzen naar een bedrijf dat een specifieke implementatie van deze borden vervaardigt, en wordt het meestal ook gebruikt om de gemeenschap te beschrijven rond compatibele borden gemaakt door andere mensen of bedrijven die functioneren op een soortgelijke manier.  Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten.

Populair

Het Arduino-platform is behoorlijk populair geworden bij mensen die net beginnen met elektronica, en niet zonder reden. In tegenstelling tot de meeste eerdere programmeerbare printplaten, heeft de Arduino geen apart stuk hardware (een programmeur genoemd) nodig om nieuwe code op het bord te laden – je kunt gewoon een USB-kabel gebruiken. Bovendien gebruikt de Arduino IDE een vereenvoudigde versie van C++, waardoor het gemakkelijker wordt om te leren programmeren. Ten slotte biedt Arduino een standaardvormfactor die de functies van de microcontroller opsplitst in een toegankelijker pakket.

Tips

Ondanks de verleiding om door te gaan met je project tijdens het avondeten, probeer eten en drinken te vermijden terwijl je je Arduino-bord gebruikt – het houdt er niet van nat te worden, en er is niets erger dan voedselkruimels in je headers!

Als je Arduino de afgelopen maanden een project heeft uitgevoerd en behoorlijk wat stof heeft verzameld, probeer dan een gemakkelijk verkrijgbare stofdok – deze zijn ideaal voor het verwijderen van stof en vuil van het oppervlak van het bord en moeilijk bereikbare gebieden zoals de poorten en tussen de pinnen. Doe je best om geen vloeistof op je board te morsen. Er gebeuren echter ongelukken en als je per ongeluk iets plakkerigs op je board morst en het geluk hebt dat het nog steeds werkt, raden we je aan een IPA-doekje (isopropylalcohol) te gebruiken om vet, vuil en stof veilig van het board te verwijderen.