vruchten gedroogd

Wanneer je van lekker zoet houd dan zijn vruchten gedroogd een goede vervanger van snoep, het is heerlijk in bijvoorbeeld de yoghurt maar ook als tussendoortje. Er zitten veel voedingsstoffen in het fruit, al is door het drogen geen vitamine C meer aanwezig. Maar er blijven nog genoeg andere gezonde vezels over, zoals foliumzuur, ijzer en magnesium.

vruchten gedroogd

Gezond voedingspatroon

Je kunt niet zonder vezels bij een gezond voedingspatroon, het heeft een gunstig effect voor hart en vaatziekten en ook voor de stoelgang is het goed. Eet je vruchten gedroogd is het niet alleen lekker, maar ook zeker gezond. Op je cholesterol heeft het fruit ook een gunstige werking, alleen voor het gebit is het eten ervan niet goed. Omdat het zoet en plakkerig is, kan het snel gaatjes veroorzaken in het gebit.

Gezonder als snoep voor de kinderen

Voor kinderen zijn vruchten gedroogd ook lekker om te eten, geef in plaats van snoep je kind de heerlijke vruchten. De zoete smaak in combinatie met vezels en mineralen maken de vruchten voor kinderen ook een gezonde snack. Als tussendoortje in plaats van chips of andere snacks wordt het fruit ook veel genuttigd. Maar ook in een salade is het zoete fruit ook een heerlijke toevoeging.