Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten verven te gebruiken voor het verven van je huis, de vloer en het plafond. In elke ruimte is er een andere structuur en kleur gebaat bij elke aparte wens in iedere ruimte. Zo beschikt de verf van de toilet over een andere keuze dan de verfkeuze van de muren in de woonkamer. Deze keuzes moeten dan ook weloverwogen gemaakt worden. Zo zijn er verschillende soorten verven om uit te kiezen. Een daarvan is een kalkverf muur. De kalkverf is een verfsoort met een luchtige, wolk achtige structuur. Deze keuze kan gemaakt worden in bijvoorbeeld een kinder- of logeerkamer. Waarin een structuur ontstaat van kleuren met het idee dat je in een wolk terecht komt.

Verf in alle soorten en maten

Anno 2022 zijn er ontzettend veel soorten en maten aan verven beschikbaar. De huidige consument vindt door alle bomen het bos niet meer als het gaat om de keuze in verf. Voor elke gelegenheid en ondergrond is er een bepaald type verf beschikbaar. Zo zijn er voor tegels verschillende soorten tegel verven beschikbaar. Zo ook voor wanden zijn er een verscheidenheid aan keuzes beschikbaar om uit te kiezen. Neem de kalkverf muur wat ervoor zorgt dat de wand een wolk achtige structuur krijgt. Ook is er verf specifiek voor buiten en voor binnen. De keuze is reuze als het gaat om verf.

Sinds wanneer wordt verf gebruikt?

Verf wordt al sinds de prehistorie gebruikt. Niet om wanden en muren mee te beschilderen, maar denk eens aan fraaie kunstwerken met verf schilderingen. Deze schilderingen in grotten bijvoorbeeld zijn meer dan 15.000 jaar oud om kunst mee te maken. Deze kunst met verf is dus al lange tijd in gebruik en toch zien we er anno 2022 de kleuren ervan terug. Het gebruik van verf gaat dus ver terug in de tijd.