Ik ben via de huisarts verwezen naar de fysiotherapeut Heerlen met langdurige hoofdpijnklachten. De huisarts gaf aan dat de klachten waarschijnlijk veroorzaakt worden door stressklachten.

Na onderzoek bleek dat er inderdaad verhoogde spierspanning in mijn nek zat, deze straalde uit naar mijn hoofd wat de hoofdpijn veroorzaakte. De spanning was veroorzaakt door stress op mijn werk maar kwam ook doordat ik een verkeerde houding heb. Allereerst was het belangrijk dat de spanning van mijn nek en schouders werd afgehaald. Dit werd gedaan door middel van massage en zelfs met naalden, dry needling. Dit vond ik in het begin erg spannend, maar het werkte erg goed. Na 3 behandelingen prikken was de spanning van mijn nek af. Daarna werd het tijd om oefeningen te gaan doen. De therapeut stelde een behandelplan op met oefeningen om mijn nek en rug te verstevigen. 

De ervaring bij deze praktijk vond ik erg fijn. De therapeut luisterde goed naar mij en ik kon mijn verhaal over de stress die ik op mijn werk ervaar goed bij de therapeut kwijt. De therapeut gaf mij de juiste handvatten, zodat ik goed leerde omgaan met de stress op het werk en snel genoeg een pauze kan inlassen.