kosten-bouwen-huis

Steeds meer mensen willen thuis blijven wonen wanneer ze ouder worden. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want veel huizen zijn hier simpelweg niet voor gebouwd. Wanneer je de trap niet makkelijk meer op kan, of zelfs helemaal niet, kan een slaapkamer en badkamer beneden een uitkomst bieden. Maar dit kan niet zomaar in elke woning gerealiseerd worden.  Seniorenwoning bieden dan een uitkomst. In deze woningen zijn de belangrijkste voorzieningen beneden te vinden, of is de benedenverdieping gemakkelijk om te bouwen. Soms hebben deze woning geen bovenverdieping, andere keren wel. De bovenverdieping wordt in de meeste gevallen gebruikt als logeerkamers, wel zo handig wanneer de kleinkinderen komen logeren.

Een huis wat meegroeit

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen bij een huis. De een vindt het belangrijk dat ze oud kunnen worden in een woning en denken daar gelijk al over na. Maar jonge kopers zijn daar helemaal nog niet mee bezig, die zijn meestal bezig met gezinsuitbreiding en of een huis daar ruimte aan kan bieden. Voor jonge gezinnen is een extra slaapkamer, of zelfs twee, een must. Tot deze kamers echt nodig zijn doen ze meestal dienst als een thuiskantoor of hobbykamer. Ook willen jonge kopers vaak een tuin, zodat ze veel buiten kunnen zijn.

Notariswoning bouwen

Qua uitstraling kan je een notariswoning bijna vergelijken met een herenhuis, beiden hebben ze een statige uitstraling en maken ze gebruik van symmetrie. Echter waar een herenhuis altijd hoog is door zijn vele verdiepingen, is een notariswoning dat juist niet. Een notariswoning heeft een volledige verdieping en een beloopbare zolder. Meestal hebben ze een of meerdere smalle dakkapellen op de zolder staan. Een notariswoning is een goed voorbeeld van een seniorenwoning, omdat er beneden voldoende ruimte is voor een slaapkamer en badkamer. Je kan een notariswoning een moderne twist geven door te spelen met de materialen die je gebruikt aan de buitenkant van de woning.