kh metals

Als jij in een werkplaats werkt dan kan het zijn dat je met metalen werkt. Tijdens het werkproces dan kan het zo zijn er ook afval ontstaat van de metalen. Vooral bij oud ijzer, koper en lood komt dat best wel veel voor. Aangezien het afval wordt en niet meer wordt gebruikt wordt het gezien als schroot. schroot heeft over het algemeen geen functie meer en er wordt meestal dan ook niks meer mee gedaan, maar dat is best wel zonde. Hoewel het afval betekent het niet gelijk dat het geen waarde meer heeft. Er is namelijk iets genaamd de schrootprijzen en dit is een hele handige prijs waar jij gebruik van kan maken. De metalen die dus worden gezien als schroot hebben nog een waarde en die kunnen worden verkocht. Dat is dan ook zeker iets dat jij moet gaan doen.

Waarom?

Waarom moet jij nou kijken naar de prijzen van schroot. Het is natuurlijk niet verplicht, want je kunt het ook gewoon naar een stort brengen en via de stort wordt het dan ook gerecycled, maar dit is niet meteen de beste keuze. Het is namelijk zo dat jij er nog geld voor kan krijgen en dat is super handig. Je krijgt er namelijk een mooi bedrag voor. Verder zijn de schrootprijzen heel erg verschillend dus er zijn een hoop dingen die jij kunt verkopen. Het zijn niet alleen metalen die jij kunt verkopen, want ook onderdelen van computers zijn heel erg handig om te verkopen. Daarom is het zeker iets waar jij naar zou moeten kijken.

Tabel

Nu is het nog de vraag waar jij deze prijzen kan vinden. Dat is gelukkig niet zo lastig, want er zijn een hoop websites die tabellen op de pagina hebben staan waar jij kunt kijken wat de prijzen zijn. Nu zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Elk bedrijf kan namelijk verschillende schrootprijzen vragen. Er is een minimumprijs dat een bedrijf kan vragen en ze mogen niet lager vragen. Dat is fijn voor jou als verkoper dat je dan ook echt nog waar krijgt voor je geld. Een bedrijf mag altijd meer vragen dan dat er internationaal is bepaald.

Prijzen

De prijzen van schroot worden natuurlijk niet zomaar bepaald. Dat ligt natuurlijk aan de markt. Als het aanbod van schroot heel erg hoog is dan zullen de prijzen gaan dalen. Nu komt ijzer veel meer voor dan koper. Het is namelijk makkelijker te vinden. Koper komt veel minder voor en daarom is koper duurder dan ijzer. Zo gaat dat de hele tijd. De vraag naar koper is groot en dat maakt het dan ook gelijk een stuk duurder. Als de schrootprijzen veranderen dan moeten bedrijven de prijzen op hun website ook zo snel mogelijk aanpassen.