Bekende namen in een feesttent
Nederlandse muzikanten en menig Nederlandse dj verheugt zich al op het voorjaarsseizoen. De tijd komt er weer aan dat de dorpsfeesten worden georganiseerd. In feesttenten worden avonden gehouden waar de lokale bevolking wordt vermaakt. Deze dorpsfeesten hadden voorheen het imago van een stoffig tentgebeuren waarin een derderangs artiest optrad, maar die tijd ligt achter ons. Tegenwoordig zie je steeds meer bekende namen voorbij komen bij dit soort feesten. Niet zo heel verwonderlijk als je bedenkt dat de organisatoren van tentfeesten over een steeds ruimer budget beschikken.

Een feest voor meerdere generaties
Het publiek wat op dergelijke feesten afkomt is ook veranderd. Was het voorheen zo dat er overwegend ouderen feest kwamen vieren; tegenwoordig zoeken ook de jongeren hun heil bij lokale feesttenten. Die jongeren hebben een budget te besteden voor een entreekaartje en daarnaast hebben ze ook zo hun specifieke wensen. Het mag dan ook duidelijk zijn; een dorpsfeest moet een feest voor meerdere generaties zijn. Er wordt dan ook druk gezocht naar goede artiesten die voor dit soort feesten kunnen worden ingezet.

Bekende namen in eigen land actief
Wie een dj wil gaan huren bij een dorpsfeest kan kiezen uit een keur aan artiesten die in eigen land actief is. Denk bijvoorbeeld aan DJ Paul Elstak. Dit icoon uit de jaren negentig draait nog altijd in feesttenten. De Techno en House beat waar hij zo beroemd mee werd is nog altijd even populair als in zijn hoogtijperiode. Wie een dergelijke dj wil gaan inhuren zal zich moeten verdiepen in de managers die deze heren onder hun hoede hebben. Er is gelukkig ook een andere plek waar je een Nederlandse diskjockey kan inhuren.

Een evenementenbureau inschakelen
Wie een dj van Nederlandse bodem wil inhuren doet er goed aan om de diensten van een tussenpersoon in te schakelen. Evenementenbureaus hebben meerdere van deze bekendheden tussen hun contactpersonen staan. Je kan op die manier het budget wat beschikbaar is overleggen en kijken welke bekende discjockey er op jouw feest kan komen spelen. De medewerker van het evenementenbureau neemt vanaf dat moment het werk van jou over en overlegt met de manager van de betreffende dj wat de mogelijkheden zijn. Op die manier zit jij niet in de stress en kan je met vreugde uitkijken naar een geslaagd dorpsfeest.