Heb je altijd al je eigen bar willen openen? Of open je een nieuw restaurant en heb je geen idee wat er allemaal nodig is achter de bar? Kijk dan niet verder! Want wij gaan je vertellen wat er allemaal komt kijken bij het openen van een bar en welke spullen je ervoor nodig hebt!

Genoeg werk oppervlak

Het spreekt voor zich maar als je een bar gaat bouwen moet je zorgen voor genoeg oppervlakte waar je personeel zich uit de voeten kan doen. Het barblad is dus stap 1.

Wasbak met kraan

Als tweede is een dubbele wasbak met een kraan een essentieel onderdeel van je bar. Als je gedurende de avond al je glazen af wil wassen dan kan dat hierin. Maar waarom nou een dubbele? Een dubbele wasbak is handig om zowel in te wassen als te spoelen. In bak 1 heb je dus warm water, sop en spoelborstels. Hiermee was je de glazen af. In de tweede bak heb je koud schoon water waarin je het sop van de glazen in af spoeld. Simpel toch?

Koelkasten

Uiteraard kun je geen bar beginnen zonder een barkoelkast. Dit spreekt natuurlijk voor zich maar je dranken moeten goed gekoelt kunnen worden. Een handige soort koelkast is de soort waar een glazen deur in zit. Zo kun je gemakkelijk zien welke dranken er allemaal zijn en waar ze precies staan. Daarnaast moet je je bierfusten ook ergens kwijt. Iedereen weet dat het erg belangrijk is dat bier goed koud is. De juiste barkoeling is daarom erg belangrijk. 

Koffie- en thee machine

Wat ook niet vergeten mag worden zijn de warme dranken. Bijna elke bar heeft dan ook een koffie machine. De meest gebruikelijke was dan ook een echte italiaanse koffiemachine. Maar tegenwoordig zie je steeds vaker automatische koffiemachines. Deze zijn ook helemaal prima!

Bargerei

Onder dit kopje is veel te verstaan. Bargerei gaat van cocktailshakers en citroen persen tot glazen en stampers. Zo’n beetje alles wat je zou kunnen bedenken wat je nodig hebt om drankjes mee te bereiden.

Spoelmachine

Je kunt het natuurlijk allemaal met de hand afwassen. Dit is voor een kleine bar of klein restaurant ook prima te doen. Als je echter een grote zaak wilt openen is een speciale glazenspoelmachine een pré. Deze doet al het werk voor je en zal een hoop tijd en energie schelen!

Planken

Klinkt heel simpel en dat is het ook! Achter de bar heb je genoeg ruimte nodig om voorraad op te slaan. Denk bijvoorbeeld aan een ruim assortiment aan drankflessen. Deze kun je mooi naast elkaar neerzetten en geven je bar of restaurant gelijk een hippe uitstraling. Daarnaast moet je al je glazen ook nog ergens kwijt kunnen. Een hangsysteem onder de planken is de perfecte plek voor je wijnglazen.

Tijd voor actie!

Nu alles voor je op een rijtje staat kun je gaan beginnen! Tijd om de bar van je dromen te openen en al je gasten te gaan verblijden met de mooiste cocktails of ijskoude biertjes!