Het is van belang dat iedereen zich goed aan de corona maatregelen houdt. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die op een terras zitten. Als jij eigenaar bent van een terras is het bovendien erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat de maatregelen goed worden gehandhaafd op jouw terras. Wanneer je dit niet doet, loop je het risico om een hoge boete te krijgen of zelfs om je horecavergunning te verliezen. Richt je terras daarom coronaproof in.

Zorg voor voldoende afstand tussen de gasten

Als je wil dat er zoveel mogelijk mensen tegelijk op jouw terras kunnen zitten, is het van belang om er voor te zorgen dat jouw gasten zo min mogelijk de mogelijkheid hebben om dicht bij elkaar te gaan zitten. Het is dan bijvoorbeeld slim om het terrasmeubilair op zo’n manier op te stellen dat het nagenoeg onmogelijk is om dichter bij elkaar te zitten. Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de tafels vast te zetten waardoor deze niet kunnen worden verschoven. Dit voorkomt al een groot deel van de incidenten waarbij gasten dicht bij elkaar gaan zitten.

Maak zoveel mogelijk ruimte

Het is slim om alle ruimte die je hebt te investeren in het plaatsen van tafels en stoelen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om minder decoratie op het terras te plaatsen. Deze decoratie kun je ook tussen de tafels in plaatsen waardoor mensen als het ware gedwongen worden om afstand van elkaar te houden. Verder is het van belang om je werknemers goed op te laten letten of mensen zich wel aan de regels houden. Op die manier voorkom je vervelende incidenten en boetes die voorkomen hadden kunnen worden als er net wat beter was opgelet.