Het is van groot belang dat een beveiliging bedrijventerrein ook echt te vertrouwen is. Je wilt niet hebben dat ongenode gasten op het terrein komen. Daarvoor zijn verschillende beveiligingsmiddelen te gebruiken.

Hekwerk
Op de eerste plaats is het verstandig om een goed hekwerk rond het terrein te laten plaatsen. Ook hoort daar een goed afsluitbaar hek bij dat op afstand kan worden bediend. Wanneer iemand binnen wilt, kan hij aanbellen en inspreken. Dan kan het hek automatisch worden opengedaan. Op deze manier weet men ook hoeveel personen er op het terrein aanwezig zijn.
Camera’s
Wanneer er zichtbaar camera’s staan opgesteld zal dat personen, die niet op het terrein thuishoren, afschrikken. Zij weten dat ze worden gefilmd dus zullen ze niet zo snel het besluit nemen om op het terrein te komen. U moet wel aangeven dat u camerabeelden maakt.
Honden
Het bedrijventerrein kan tijdens de avonduren ook worden beveiligd door er een paar honden op los te laten lopen. Honden zullen de ongenode gasten zeker afschrikken.
Alarm
Een alarm af laten gaan wanneer een ongenode gast op het terrein komt is een goed afweersysteem. Je kunt daarbij een geluidsalarm af laten gaan. Dat schikt zeker af.
Dit zijn slechts enkele van de vele methoden die gebruikt kunnen worden voor een beveiliging bedrijventerrein.