inkomen

Invoice factoring, dat kortweg ook wel ‘factoring’ genoemd wordt, is een term die niet bij iedereen bekend is. Maar eigenlijk zou dit wel moeten. Tenminste, bij ondernemers, want bedrijven van elk formaat en in elke branche kunnen profiteren van invoice factoring. Over de voordelen die invoice factoring ook jouw bedrijf op kan leveren, gaan we het zo meteen hebben, maar eerst moeten we de term zelf nog even behandelen. Want wat is invoice factoring nu eigenlijk? Wat het is, zit deels al in de naam verwerkt. Het woord ‘factoring’ laat namelijk zien dat het betrekking heeft op facturen en bij invoice factoring is het zo dat bedrijven facturen verkopen aan andere, speciaal hierop gerichte bedrijven, die deze facturen vervolgens innen bij de klanten. Door invoice factoring kun jij als bedrijf dus het hele proces van het incasseren van betalingen overdragen aan een ander bedrijf.

Invoice factoring

Dit kan invoice factoring jouw onderneming opleveren

Het voordeel van invoice factoring kan samengevat worden in de woorden ‘snelheid’ en ‘zekerheid’. Omdat het factoringsbedrijf direct de facturen koopt, ben je er immers zeker van dat je je geld krijgt en bovendien dat dit snel gebeurt. Je hoeft, kortom, niet tijden te wachten tot je je geld binnenkrijgt en hoeft er zelf ook niet achteraan. Deze voordelen zijn van toepassingen op alle soorten ondernemingen: zzp’ers, mkb’ers en de grote bedrijven.

Debiteur

Bij welke factoringsmaatschappij moet ik zijn?

Sommige ondernemers denken dat het niet zoveel uitmaakt welke factoringsmaatschappij je kiest. Iedereen levert immers dezelfde dienst, toch? In de praktijk blijkt dat – helaas – maar al te vaak niet waar te zijn. Je moet je geld niet zomaar aan de eerste de beste toevertrouwen. Net als klanten kunnen ook deze bedrijven namelijk te laat of – in het ergste geval – helemaal niet betalen, waardoor jij in de problemen komt. Daarnaast wil je natuurlijk wel dat het innen van geld bij jouw klanten op een nette manier gebeurd, zodat jouw goede naam behouden blijft. Factoringsbedrijven als Finqle, die dit begrijpen, zijn ook daardoor een goede keuze.